Betania Film

 

Betania Film og Bog er et filmselskab og forlag i tilknytning til plejehjemmet Betaniahjemmet på Frederiksberg. Formålet er at producere let tilgængeligt materiale til udbredelse af kendskab til ældreliv og ældreomsorg.

 

 

 

 

 

 

6 sange om dagen på plejehjem er sagen

 Nyeste skud på stammen er filmen, "6 sange om dagen på plejehjem er sagen

". Filmen havde premiere d. 13.april 2015. I denne film ser vi hvordan aktiv brug af musik i hverdagen på plejehjem giver mere liv og bedre pleje for beboerne. Filmen viser effekten af det musikprojekt der har været en tilbagevendende del af hverdagen på Betaniahjemmet siden 2011. Når kommunikation og gøremål bliver vanskelige på grund af demens og andre sygdomme, spiller musik en særlig rolle, fordi den påvirker flere områder i hjernen, vores følelser og kontrollen over vores bevægelser. Vi kommer i kontakt med minder lagret i en enkelt melodi eller sang. Vi bevæges på mange måder samtidig. Musik gør os levende. Filmen vidner om ren nydelse og livlige timer, men efterlader også indtryk af, hvordan musik kan anvendes hos beboere, der er meget syge og svækkede. 

Klik på billedet for at læse mere og se preview  

 

 

Selskabet har produceret to dokumentarfilm om demens med titlerne:

Begge film er udbredt til biblioteker, uddannelsesinstitutioner og plejehjem i Danmark og Skandinavien, og har været vist på DR TV. Filmene har desuden deltaget i Hot Springs Dokumentarfilmfestival i 2003 i Arkansas, USA.
 

Slutter livet allerede, når man flytter på plejehjem?
Den 3. juni 2010 havde Betania Film premiere i Filmhuset på den 3. film, som
handler om indflytning på plejehjem.
 

Film om dagligdagen på Betaniahjemmet - "Betaniahjemmet, Frederiksberg"

I foråret 2011 udkommer nyeste skud på stammen, nemlig en film om
Betaniahjemmet, alle aktiviteterne, og ikke mindst filosofien bag det hele. For beboerne er musik, dans, gymnastik og rejser en del af hverdagen på Betaniahjemmet. Med den nye film bliver seer inviteret indenfor til en rundvisning fremvist og fortalt af både beboere og personale.
 

 

Priser

Ved køb af 1 film    kr.200,-
Ved køb af 2 film    kr.350,-
Ved køb af 3 film    kr.450,-
Ved køb af 4 film    kr.550,-
ved køb af 5 film    kr.600,-

Alle priser er inkl. moms og eksl. forsendelse

 

 

 

 

Bøger

 

"Øjeblikket" er Betaniahjemmets årskalender om mad, liv og glæde. Bogen er et fint miks af hverdagen på Betaniahjemmet, med små historier fra både beboere, personale og pårørende og naturligvis opskrifter på den gode mad. En mad der er lige til at gå til. Bogen er tænkt som appetitvækker, inspiration og som din personlige  fødselsdagskalender.

Pris: 100kr eksl. forsendelse

 

   

 

 

 

Fyld mit hjerte - du gyldne sol

Fyld mit hjerte - du gyldne sol