FACILITETER 

Mange ældre har været vant til et aktivt liv, og de mener vi at der stadig skal være mulighed for, selvom man er flyttet på plejehjem. Vi har mange forskellige aktiviteter i huset, hvor vi gerne gør brug af de faciliteter i huset, som man kan læse om herunder.

Køkken

Plejehjemmet har sit eget køkken, som er livsnerven i huset. Måltidet er nogle af dagens højdepeunkter, hvor vi stadig er lidt gammeldaws. Maden serveres på fade på bordene, så man selv kan bestemme, hvor meget man vil spise. Det sociale måltid betyder lige så meget som smagen, hyggeligt samvær øger appetitten. Vi gør hverdag til fest, samles om måltiderne, og spiser god veltillavet mad, med input fra det store udland, sæsonens råvarer eller egnsretter. Månedens menu laves af plejehjemmets beboere i samarbejde med køkkenet. Fester og gæster er meget velkomne, mange beboere vælger at holde festen hos os, til aftalt kuvertpris.

Det er muligt for pårørende eller pensionister i nærområdet at købe spisebilletter til frokost eller aftencafé enten via kontoret eller køkkenet. Tilmelding til arrangementer vil blive annonceret via betaniaposten og hjemmesiden.

Se flere billeder fra køkkenet

Duften af mad er kommet tættere på beboeren - idet de 4 køkkener på etagerne idag er velfungerende mindre køkkener, hvor der fx bliver bagt morgenbrød og kogt æg, bagt kage til eftermiddagskaffe, eller stegt frikadeller til aftensmaden. 

Spisestuen

Den fælles spisestue er indrettet med lounge, hvor beboerne kan tage deres gæster med ned til en hyggesnak og en kop friskbrygget kaffe fra automaten. Her er også spændende og varierende kunstudstillinger, og når det er godt vejr, kan man nyde det på husets terrasse.

 

Regnbuen

Kirke- og festsal - "Regnbuen", hvor der bl.a. holdes gudstjeneste hver anden søndag kl. 14.30. af skiftevis folkekirke- og metodistpræst. Det er også i Regnbuen der holdes fester og foredrag.

Billeder fra Regnbuen

Fysioterapi

Betaniahjemmet har to fysioterapeuter ansat, de tager sig af genoptræning og vedligeholdelsestræning. Beboerne har både mulighed for at deltage i fællesgymnastik for hele huset, individuel træning/terapi eller gruppetræning i vores fitnessrum.

Billeder fra gymnastik i huset

Aktivitetsafdeling

Vi har ansat 3 beskæftigelsesvejledere, som står for planlægning og udførelse af de daglige aktiviteter i samarbejde med hjemmets beboere. Aktivitetsafdelingen har også ansvaret for større arrangementer, biblioteket, mv.

Demens

På Betaniahjemmet lægger vi særlig vægt på omsorg for demensramte, vi har derfor ansat en demenskonsulent, produceret film og afholder undervisning om demens. Ligesom vi som mål at alle vores medarbejdere uanset funktion har været på kursus om omsorgen for demente.

 

 

Udendørs terasse

På bagsiden af Betaniahjemmet har vi en terasse i hele husets længde. Flere steder er der mulighed for at overdække terassen, hvilket kan være nødvendigt, da vi har sol fra midt formiddag til sen aften i højsommeren. Vi spiser ude lige så snart der er lejlighed til det, eller nyder eftermiddagskaffen mens vi lytter til fuglene ved siden af. 

Fuglevoilere

Vi har en udendørs fuglevoilere med mange forskellige fugle. De er garanter for en hyggelig kvidren og aktivitet, som beboere og deres familier er glade for at følge med i.

Frisør

Betaniahjemmets frisør kommer fast om tirsdagen (torsdag efter behov) og servicerer husets beboere.

Foddame

Plejehjemmets foddame kommer en gang om ugen, og aftaler selv tider med beboerne.

Betaniaposten

Betaniaposten er plejehjemmets husavis som udkommer en gang om måneden.

Vågetjeneste

Vi har kontakt til Røde kors Vågetjeneste, som kan tilkaldes i den sidste tid og være der hos den døende for at aflaste familie, holde i hånd og bare være tilstede. Vågetjenesten tilkaldes i samarbejde med familie og sygeplejersker.